نکات جذابی در مورد برند کراس

-170 سال سابقه و تاریخچه تولید قلم نفیس دارد

– در بیش ار 100 کشور در دنیا عرضه می گردد

– رکورد پر فروش ترین قلم تاریخ بشریت را برای خودکار کلاسیک سنتری خود کسب کرده اند

– اکثر روسای جمهور در دنیا خصوصا آمریکا از مشتریان قلم های کراس هستند

– کراس اولین تولید اولید کننده قلم در آمریکا بود .

– در اکثر فیلم های هالیوودی از قلم کراس به عنوان سمبل آمریکا استفاده می شود .

– تمام قلم های کراس دارای گارانتی مادام العمر هستند .

– مکانیزم خودکارهای کراس در خط تولید بصورت رندم در هر ماه برای 100 هزار بار آزمایش می شوند .

– هر قلم در خط تولید بصورت رندم از 9 جهت و از فاصله یک متری به زمین انداخته می شود تا از مقاومت مکانیزم و اتصالات اطمینان حاصل شود .

– رنگ های به کار رفته در قلم های کراس باید در آزمایش 100 ساعته خوردگی و عدم رنگ پریدگی در برابر نور موفق باشند تا وارد سیستم توزیع شوند .

– هر قلم در خط تولید کراس باید در 120 آزمایش گوناگون روزانه بصورت رندم موفق باشند تا وارد سیستم توزیع شوند .

– فقط خودنویس های کراس هستند که از آلیاژ ویژه ترکیب  Osmium و Ruthenium  در نوک خودنویس خود استفاده می کنند که در عین مقاومت بالا به راحتی با زاویه دست نویسنده تطبیق می یابند و نرمی و راحتی در نوشتار را تضمین می کنند .

خودکار چگونه اختراع شد ؟

همه می گویند نیاز، مادر اختراع است ولی خودکار به خاطرمشکلات خودنویس و به ستوه آمدن مصرف کنندگان آن اختراع شد . 

یکی از مشکلات خودنویس این بود که جوهرش به صورت خشک نمی شد و زمان می برد. در سال 1938 یک روزنامه نگار مجارستانی به نام لازلو بیرو  ( Laszlo Bire ) که از خودنویس خود و زمان زیادی که برای خشک شدن لازم داشت به ستوه آمده بود با دیدن مرکب چاپ که در چاپ روزنامه استفاده می شد و به سرعت خشک می شد به این فکر افتاد که از مرکب چاپ داخل خودنویس استفاده کند. ولی مرکب چاپ هیچگاه به نوک خودنویس نرسید چون غلیظ بود و نمی توانست در شیار نوک خودنویس جاری و به سطح کاغذ برسد .

او از برادرش که یک شیمیدان بود کمک گرفت و با تغییراتی اندک در مرکب جوهر کمی از غلظت آن کاست و چیزی شبیه جوهر خودکار امروزی را ابداع نمود ولی با این حال هنوز هم این جوهر غلظت بالایی برای روان شدن در خودنویس را داشت و لذا خودنویس را کنار گذاشت و به فکر قلم جدیدی افتاد که بتواند این جوهر غلیظ که سریع هم خشک  میشود را به سرح کاغذ برساند .

بنابراین با کمک برادر خود توانست یک مکانیزم و ساختار جدیدی که ما امروز در فارسی به نام خودکار و در انگلیسی به نام  Ball Point Pen ( قلم نوک ساچمه ای ) می شناسیم اختراع کند .

ساختار خودکار بسیار ظریف ولی در عین حال بسیار ساده است. یک خودکار از سه قسمت اصلی تشکیل شده است. ساچمه در نوک و محل اتصال کاغذ، بدنه نگهدارنده ساچمه  و نهایتا مخزن جوهر غلیظ .

لازلو بیرو اختراع خود را در سال 1943 ثبت نمود و به آرژانتین مهاجرت کرد و در آنجا مشغول به تولید انبود خودکارش نمود .

امروزه هنوز در آرژانتین و حتی کشور هایی نظیر ایرلند، استرالیا و ایتالیا در زبان محلی به خودکار می گویند Birome . او در سال 1945 حق اختراع خود را به یک فرانسوی به نام مارسل بیک ( Marscel Bich ) فروخت و 5 سال بعد نجیب زاده فرانسوی اقدام به تولید انبوه خودکار با بدنه پلاستیکی و قیمت بسیار پایین نمود و نام Bic را بر آن گذاشت . هنوز خودکار بیک به همان شکلی که در ابتدا تولید شده بود بیشترین محبوبیت را در دنیا دارد 

چگونه جوهر خودنویس را تامین کنیم ؟

به دو روش می توان جوهر را به خودنویس رساند

1- استفاده از کارتریج جوهر: این روش بسیار ساده و متداول است بدین ترتیب که با خریداری کارتریج جوهر که در بازار با اصطلاحاتی مثل کپسول جوهر و یا فشنگی عرضه می شود و نصب آن روی سر قلم خودنویس به روش زیر جوهر خودنویس تامین می گردد. در صورت اتمام جوهر به سادگی می توان کارتریج جوهر جدیدی را جایگزین کارتریج قبلی نمود.

2- استفاده از پمپ جوهر: این روش بیشتر بین اهالی قلم متداول است و می توان با خریداری شیشه جوهر و استفاده از پمپ جوهر که داخل اغلب خودنویس های با کیفیت به عنوان پیش فرض قرار دارد اقدام به پر کردن مخزن جوهر نمود. در این روش ابتدا باید پمپ روی سر قلم نصب و خالی از هوا باشد و سپس خودنویس را تا حدی که هوا داخل مخزن پمپ جوهر نشود داخل شیشه جوهر فرو ببریم. سپس پمپ را چرخانده تا حدی که جوهر داخل مخزن پر شود. با انجام چند باره این کار مطمئن خواهید شد که هوایی داخل مخزن پمپ نمانده است و کاملاً پر از جوهر شده. 

نکته مهم اینکه در هر دو روش باید دقت کرد که پمپ جوهر و یا کپسول جوهر ترجیحاً از همان برند قلم باشد چرا که سایز مخرج کارتریج پمپ جوهر باید با مدخل جوهر در سر قلم خودنویس تطابق داشته باشد اگر مخرج بزرگتر باشد جوهر پس می دهد و اگر کوچکتر باشد باعث آسیب زدن به مدخل جوهر در سر قلم خودنویس می شود .

چرا باید از خودنویس استفاده کنیم ؟

خودنویس

خودنویس معرف سبک زندگی شماست 

امروزه خودنویس دیگر ابزاری معمولی بری نوشتن نیست و در حقیقت معرفی از شما در نزد دیگران است که نشان از اصالت، جدیت و صلابت شما دارد . هیچ وقت فکر کردید که چرا مقامی مثل رئیس جمهور یک پیمان و یا فرمان حکومتی را با بیک امضا نمی کند .

خودنویس آرامش بخش است

استفاده از خودنویس برای نوشتن استرس های تایپ کردن را حذف و با ایجاد حس آرامش به شما وقت کافی میدهد تا فکر کنید و مطالبی فکر شده و عمیق تر را بر کاغذ جاری کنید .

احساس خوشایند نوشتن با خودنویس

خودنویس بدون نیاز به فشار دست جوهر را به سطح کاغذ منتقل می کند و با صدایی زیبا که از تماس نوک خودنویس با کاغذ ایجاد می شود همراه است نوشتن با خودنویس احساسی بسیار لوکس و خوشایند به فرد القا می کند

خودنویس باعث خوش خطی می شود

خودنویس باعث خوش خط تر شدن افراد می شود و این امر را می توان با مقایسه نوشتن متن با خودکار و خودنویس قابل مشاهده است .